3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UUS RAAMAT:

Vigastused Eestis

Raamatu “Vigastused Eestis” 2007. aasta trükk on 2003. aastatäiendatud väljaanne. Teise trüki autorid on Tartu ülikoolitervishoiu instituudi erakorraline vanemteadur Taie Kaasik jaökonomist Lenno Uusküla. Toimetanud Taie Kaasik ja Peeter Rehema.Välja andnud MTÜ Naabrusvalve Keskus. Finantseeritud EestiHaigekassa eelarvest.

Raamatu kordustrükk sisaldab rohkesti täiendusi ja uut infot.Uusi lõike on lisatud peatükkidesse- mis kirjeldavad vigastustevältimise ja turvalisuse edendamise arengut maailmas ja Eestis.Vigastussuremuse levimuse peatükki on täiendatud kõige viimasteMaailma Terviseorganisatsiooni ja Eesti Statistikaametiandmebaaside suremusandmetega. Vigastuste tõttu kaotatud elu- jatootlikud aastad ning sellest tulenev majanduslik kahju on toodud2005. aasta andmetel. Arutelusse vigastussurmade põhjustest onlisatud viimaste aastate uurimuste andmeid. Alkoholi osakaaluvigastussurmades on täiendatud viidetega viimastel aastatel ilmunudartiklitele. Kõige vähem on muudatusi vigastustevältimise strateegilistes põhimõtetes- sest midagikardinaalselt uut ei ole siia nelja aastaga lisandunud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099