17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2009. aastal valmiv regionaalhaigla X-korpus sai nurgakivi

Sotsiaalminister Maret Maripuu- Põhjamaade investeerimispanga asepresident Nils E. Emilsson- SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik ja ASi Koger amp; Partnerid nõukogu esimees Andres Koger panid möödunud esmaspäeval nurgakivi 2009. a septembriks valmivale regionaalhaigla X-korpusele. Tõnis Alliku sõnutsi oli see nurgakivi mitte ainult konkreetsele hoonele- vaid sümboolselt kogu uuele Mustamäe meditsiinilinnakule.

Uues X-korpuses hakkab toimuma haigla kõige tehnoloogiamahukamja seadmete poolest kallim ravitöö. Uues hoones hakkab paiknemakiirabi ja erakorralise meditsiini keskus- mis toimiks Tallinna jaüleriigiliste suurõnnetuste meditsiinilise abi keskusena. Samutileiab seal paiga kiiritusravikeskus- kus saab abi kaks kolmandikkuEesti onkoloogiahaigetest.

Hoonesse on planeeritud 17 saaliga operatsiooniplokk ning 40kohaga III astme intensiivravikeskus- haigla radioloogiakeskus janukleaarmeditsiini osakond. Keldrikorrusel hakkab paiknema haiglaapteek koos täistehnoloogilise keemiaravimite lahustamisekeskusega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099