17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teaduste akadeemia valis välja kolm uut akadeemikut

12. detsembril üldkogu istungil salajasel hääletusel valitud Eesti Teaduste Akadeemia kolm uut akadeemikut on Tallinna Tehnikaülikooli Küberneetika Instituudi vanemteadur- rannikutehnika professor- 2005. a jaanuaritormi ennustajana tuntud Tarmo Soomere (tehnika- ja informaatikateadused)- Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli molekulaartehnoloogia professor Mati Karelson (loodusteadused ja meditsiin) ning Eesti TA Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse direktor Jaan Undusk (humanitaarteadused)- vahendab akadeemia.ee.

16 kandidaadi hulgas olid loodusteaduste ja meditsiini vallasesitatud peale Karelsoni veel Eesti Käitumis- ja TerviseteadusteKeskuse juhataja- TÜ psühhofüsioloogia professor Jaanus Harro- TÜbotaanika ja ökoloogia instituudi taimeökoloogia professor MartinZobel ja TÜ füsioloogia instituudi juhataja- füsioloogiaprofessorEero Vasar.

Tehnika- ja informaatikateaduste alal oli teiste hulgas esitatudkandidaadiks TÜ Eesti Geenivaramu direktori kt- TÜ molekulaar- jarakubioloogia instituudi biotehnoloogia professor AndresMetspalu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099