Autor: Ketlin Beljaev • 27. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digitaalne patsiendikaart kaotab käekirjaprobleemi

Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna töötajatel on juba peaaegu aastane elektroonilise patsiendikaardi kasutamise kogemus.

Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonnatöötajatel on juba peaaegu aastane elektroonilise patsiendikaardikasutamise kogemus.<br />“Tore- et see linnuke on lendu läinud-” ütles osakonna juhatajaHelve Breiberg. Alates 2007. aasta septembrist muutus digikaart katraumapunktis igapäevaseks töövahendiks. Veel ei ole süsteemilülitatud EMO (erakorraline meditsiini osakond) koosseisusilmaarst.<br />Põhieelis käsitsi täidetava patsiendikaardi ees on arsti sõnulkäekiri - enam pole vaja kolleegide varesejalgu dešifreerida.<br />“Kartsin kolleegide suuremat vastuseisu- aga nüüdseks on nad jubaharjunud-” märkis Breiberg. Põhiliselt tuli murenoote vanemateltarstidelt- kellel pole arvutiga töötamise vilumust. IT-personalorganiseeris aga individuaalsed koolitused.<br />Kaart annab hetkeseisu nende patsientide kohta- kes  saavadravi või ootavad oma uuringute vastuseid. Kui inimene väljakirjutatakse või statsionaarsele ravile edasi läheb- jäävad temaandmed alles- aga pole reaalajas jälgitavad.<br />Haigla sees võimaldab digikaart küsida konsultatsiooni teisteosakondade arstidelt. Mõningaid probleeme on Breibergi sõnultekkinud programmi fikseeritud kellaaegadega. Kui tuleb kriitilisesseisus patsient- siis teda abistatakse enne dokumentidevormistamist. Tagantjärele vormistamisel näitab aga dokument- etpatsient sai ravi enne- kui haiglasse jõudis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099