Autor: Ketlin Beljaev • 13. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noop: arsti palk võiks olla ärijuhi omaga võrdne

Õlletehase A. Le Coq juht ja Eesti Haigekassa nõukogu liige Tarmo Noop ütles, et kui tõmmata paralleel ärimaailmaga, võiks arsti palk võrduda tippspetsialisti omaga.

"Arstide palk viimastel aastatel väga jõudsasti kasvanud, olles üldse kõige kiirema kasvuga. Kui tõmmata paralleel ärimaailmaga, võiks tunnetuslikult arsti palk võrduda tippspetsialisti palgaga. Ärimaailmas on tippspetsialistide palgad orienteeruvalt 30 000 krooni ringis," kommenteeris Noop.

Ta lisas, et peab sellist võrdlust kohaseks. Samas möönis Noop, et kindlasti peaks olema väike erinevus näiteks kirurgide ja perearstide palga vahel, sest nii ettevalmistuse kui praktiseerimise koha pealt on kirurgia oluliselt suurema vastutusega. "Eks see vastutus peaks ka palgas kajastuma ja arsti palkades peaks olema diferentseeritus suurema vastutuse kasuks nagu see on ka ärimaailmas olnud," märkis õlletehase juht. Noobi sõnul on loogiline, et palgad vaadatakse igal aastal üle, aga tema arvates on haigekassaga tehtud kokkuleppes see iga-aastane palgatõus sisse arvestatud ja see on kindlasti suurem kui 5%.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708