Autor: Violetta Riidas • 26. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaal avastati 45 tonni ohtlikke päevalilleseemneid

Venemaal Krasnojarki krais konfiskeeriti 45 tonni tervisele kahjulikke päevalilleseemneid.

Põllumajandusministeeriumi järelvalve avastas kaadmiumit sisaldava Altai kraist pärit päevalilleseemnete lasti, vahendas Päevaleht Lentat.Spetsialistid avastasid päevalilleseemnetes kaadmiumi poolteist korda lubatud normist rohkem. Teadlaste sõnul võib suure koguse kaadmiumi manustamisel kutsuda esile neerude kahjustuse, kõrgvererõhutõve ning kogu organismi nõrgenemise.Samuti teevad eksperdid põhjaliku kontrolli ka ohtlike seemnete tarnija ülejäänud kaupadele.Konfiskeeritud inimesele ohtlikud päevalilleseemned kas saadetakse tootjale tagasi või antakse loomadele söödaks. Teadlaste väitel ei põhjusta liigne kaadmiumi sisaldus loomadele tervisehäireid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708