Autor: Triinu Laan • 29. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lülisamba kirurgia on kujunenud omaette erialaks

Ida-Tallinna Keskhaigla korraldab haiglatevahelise kliinilise konverentsi lülisamba haigustest ja nende kirurgilisest ravist.

Lülisamba haiguste kirurgilise raviga on varasematel aastatel tegelenud vastavalt vaevustele kas neurokirurgid või ortopeedid ja aidanud suurt hulka patsiente, selgitas kirurgiakliiniku juhataja Andrus Mäesalu. Samas on patsiente, kelle puhul kannatab nii tugifunktsioon kui neuroloogiline staatus, mil on tulnud rakendada meetodeid ja oskusi mõlemast valdkonnast.

Lülisamba haiguste põhjustajana esinevad lisaks degeneratiivsetele patoloogiatele ka kasvajalised protsessid ja infektsioonid, mis nõuavad spetsiifilisi teadmisi ja adekvaatset ravi. Spetsialiseerumise tõttu üksnes neurokirurgiale või ortopeediale on nendele patoloogiatele seni vähem tähelepanu pööratud ja sellest tulenevalt neid probleeme ka alaravitud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708