Autor: Violetta Riidas • 2. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiik: perearstid on tööga ülekoormatud

Perearstide juurde tehakse aastas 6 miljonit visiiti, mis tähendab seda, et arsti keskmine koormus päevas võib ulatuda 25 vastuvõtuni.

Perearstid on tööga nõnda ülekoormatud, et tihtipeale puudub neil aeg patsiendiga süvenenult tegeleda, tõdes perearstide seltsi esimees Madis Tiik ETV24le.

"Selle ajaga, mis perearstide süsteem käivitus nüüd juba 10 aastat tagasi, oli perearstide töökoormus poole väiksem. Ja kindlasti võib see mõjuda selles suhtes kvaliteedile halvasti, et meil on rõhutud rohkem kvantiteedi peale," ütles Tiik "Aktuaalsele kaamerale".Patsientide ühingu nõustaja Anne Veskimeister ütles, et neile tuleb kaebusi igas kuus ning põhiliselt kurdetakse, et perearst ei anna saatekirja eriarstile või uuringutele. Arsti vahetada ei ole aga kerge, sest on tükk tegu, et leida sellist, kelle nimistu poleks kuhjaga täis."Muidugi laste puhul on kõige kahetsusväärsem, kui me räägime eesti rahva negatiivsest iibest, siis minu jaoks jääb arusaamatuks, miks nii pealiskaudselt nende terviseprobleemidega tegeletakse," rääkis Veskimeister. Tema sõnul on perearstikeskusi, kus on perearst-pediaater ja need nimistud on tavaliselt täis."Peab ütlema seda, et kolmandik perearstidest on endised pediaatrid," nentis perearstide seltsi esimees Madis Tiik. "Nii et tegelikult nende kvalifikatsioon on väga hea," lisas Tiik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099