Autor: Violetta Riidas • 5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljatusravi muutub senisest odavamaks

Riigikogu võttis vastu eelnõu, millega kunstlik viljastamine muutub senisest mitmeid kordi odavamaks.

Selleks, et viljatusravi oleks kättesaadavam, hakatakse hüvitama lisaks senisele ravimihüvitisele ka viljastamise protseduuriga seotud kulusid, vahendas err.ee sotsiaalministeeriumi teadet.

Edaspidi maksaks inimene ise vaid omaosaluse ravimite eest, mis on kehavälise viljastamisega seotud ja haigekassa loetelus. Ka protseduuride arv ei ole enam piiratud.Seni maksab patsient kehavälise viljastamise puhul omaosalust 30% ning protseduuriga seotud ravimite omaosaluse. Protseduuride arv on piiratud kolmega.Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul on Eestis palju paare, kes tahaksid last saada, kuid meditsiinilisel põhjusel ei ole see võimalik. Nüüd tehakse see neile kättesaadavamaks."Eestile on vaja, et sünniks palju lapsi ning et iga laps oleks oodatud," ütles Maripuu. "Soovime muuta viljatusravi kättesaadavamaks kõigile abivajajatele, et oma lapse üle saaksid rõõmustada võimalikult paljud pered."2007. aastal sündis kunstliku viljastamise abil üle 300 lapse. Viljatusravi toetades võiks neid lapsi olla kuni 500.Viljatusravi toetamiseks on tänavu riigieelarvest eraldatud 50 miljonit krooni kehavälise viljastamise protseduurideks ja ravimihüvitisteks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099