Autor: Ketlin Beljaev • 13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Personaalne meditsiin võib tulla kiiremini kui oskame uskuda

Tel-Avivi Ülikooli teadlane David Gurwitz kõneles eile õhtul Tartu Ülikooli aulas personaalsest meditsiinist, avades sellega rahvusvahelise geenifoorumi, kirjutas Tartu Postimees.

Ta on keskendunud vastuste leidmisele näiteks niisugustele küsimustele, miks mõne patsiendi puhul on konkreetne ravim tõhus, teisele mõjub aga kui hane selga vesi. Või miks mõnel rohul on ühe patsiendi suhtes ohtlikke kõrvalmõjusid, teise suhtes aga mitte.

Personaalne meditsiin võib David Gurwitza sõnul jõuda tavaellu kiireminigi kui oskame uskuda. «Ei ole vaja muud kui appi saada erinevate riikide valitsused, kes suudaksid meid raha ja suhtumisega selles valdkonnas toetada,» ütles Gurwitz.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099