Autor: Triinu Laan • 13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reisijaid kimbutavale kõhulahtisusele on lahendus

Reisijatele palju probleeme tekitav kõhulahtisus võib tulevikus unustusehõlma vajuda.

Ajakirjas Lancet avaldatud tulemused ravimifirma Iomai Corporationi poolt läbi viidud diarröa vaktsiini II faasi uuringust näitasid, et vaktsiiniplaastri saanud katsealused kannatasid kõhulahtisuse all tunduvalt vähem kui platseebot saanud reisijad.

Uuringus osales 170 Mehhikosse ja Guatemaalasse sõitnud reisijat. Vabatahtlikud katsealused said kaks doosi kas vaktsiini või platseebot, iga doosi vahe kaks kuni kolm nädalat. Viimane doos saadi nädal enne reisile minekut. 59 vaktsiini saanud katsealustest kannatasid kolm kergekujulise kõhulahtisuse all, samal ajal kui 111 platseebot saanud katsealustest kannatas kõhulahtisuse all 23 inimest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099