50 meetri raadiuses astmale lähemal

Liiklustiheduse suurenemine viimastel
aastakümnetel on suurendanud laste haigestumist hingamisteede haigustesse.

Suurlinnade liiklusest saastatud õhk suurendab lastel hingamisteede haiguste riski, vahendas Health Day Saksamaal Münchenis tehtud uuringut. Uuringu all olid kahes vanusegrupis lapsed, nelja ja kuue aastased. Kokku uuriti ja küsitleti 5921 last, kes elavad Müncheni suuremate liiklusmagistraalide ääres. Teadlased leidsid tugevad seosed lapse elukoha õhukvaliteedi ja sellest tulenevate haiguste nagu astma, heinanohu, ekseemi ja ülitundlikkuse vahel. Uuringust selgus, et lapsed, kes elavad suurte liiklusmagistraalide läheduses kuni 50 meetrit kuuluvad 66% tõenäolisusega hingamisteede haiguste riskigruppi võrreldes lastega, kelle kodukoht asub suurematest magistraalidest tunduvalt kaugemal.

Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.