Autor: Silvia Kruusmaa • 17. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaimuhaigla võõrutab lapsi mobiiltelefonist

Hispaania meedia teatel võeti vanemate palvel kaks last Barcelona lähedal asuvasse vaimuhaiglasse ravile, et nad õpiks elama mobiiltelefonita.

12- ja 13-aastase lapse vanemad kurtsid, et lapsed vajavad kõigi tegevuste juures mobiiltelefoni, koolis läheb halvasti ja nad valetavad sugulastele, et saada raha, mida kulutada mobiiltelefoni peale. Sõltuvus arenes pooleteise aasta jooksul ja vanemad ei pannud seda pikka aega tähelegi, kirjutas Eesti Päevaleht.

Sõltuvuste asjatundja dr Jose Martinez-Raga rääkis, et mobiilisõltuvusega lapsed on sageli (nagu videomängude sõltuvusega lapsedki) kergesti ärrituvad, enesesse tõmbunud ja antisotsiaalsed ning koolis langeb õppeedukus. Ta lisas, et need märgid on tõenäoliselt vaid jäämäe tipp.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099