Autor: Triinu Laan • 18. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Depressioon võib vallandada diabeedi

Depressioonis inimestel on kõrgem risk II tüübi diabeediks, selgus USA teadlaste poolt läbi viidud uuringust.

Kui varem on leitud, et diabeeti põdevad inimesed võivad kergesti depressiooni sattuda, siis Baltimore Ülikooli teadlased eesotsas doktor Sherita Hill Goldeniga avastasid, et ka depressioon või diabeedi vallandada, vahendas Reuters.

Kolme aasta vältel uuriti 5000 inimest, vanuses 45-84. Uuringust selgus, et depressiooni sümptomitega inimestel avaldus uuringu lõpus 42% II tüübi diabeet. Selgus ka, et mida sügavam on depressioon, seda suurem oli risk haigestuda diabeeti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099