Autor: Triin Tabur • 26. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis põeb depressiooni iga üheksas inimene

Psühhiaater Pille Varmanni sõnul depressiooni haigestumine viimase 15 aasta jooksul sagenenud ei ole, seda on hakatud lihtsalt rohkem diagnoosima.

Kuigi Eestis põeb Varmanni sõnul depressiooni iga üheksas inimene, võtab neist ravimeid vaid iga kümnes. Ülejäänud üheksa ei ravi end või püüavad aidata ennast muul moel. Eesti meeste depressiooniravim number üks on Varmanni sõnul paraku alkohol, kirjutas SL Õhtuleht.

Arsti sõnul ei ole depressiooni tekkimisel ühte kindlat põhjust. Pigem tekib haigus mitme seda soodustava teguri kokkulangemisel. Need tegurid võivad olla pärilik eelsoodumus, teatud elukriisid ehk psühholoogilised põhjused, mitmed haigused, hormonaalsed muutused organismis (näiteks puberteedi ja raseduse ajal, samuti pärast sünnitust ja üleminekueas), samuti töökoha või lähedase inimese kaotus jne.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708