Ida-Viru keskhaiglas hakati paigaldama südamestimulaatoreid

Ida-Viru keskhaiglas paigaldati esimesed
elektrokardiostimulaatorid.

Ida-Viru keskhaiglas tehti esimene operatsioon, mille pärast patsiendid pidid varem Tallinna või Tartusse sõitma. Nüüd hakatakse selliseid elektrokardiostimulaatori paigaldamise operatsioone ka Kohtla-Järvel regulaarselt tegema, kirjutab Põhjarannik.

Ida-Viru keskhaiglas toimus esimene elektrokardiostimulaatori paigaldamise operatsioon. Opereeris Tartu ülikooli kliinikumi kardiovaskulaarkirurgia spetsialist, arst-õppejõud Indrek Roose. Südame stimulaator paigaldati kolmele meie piirkonna patsiendile, ühele Narva ja kahele Kohtla-Järve elanikule.

"Kõik kulges normaalselt, olen haigla meditsiinipersonaliga väga rahul, patsiendid on aga praegu ilmselt juba kodus," sõnas Indrek Roose. "Patsientidele on selline kodu lähedal opereerimise võimalus väga tähtis, sest sellistel haigetel pole just hea auto või bussiga Tartusse või Tallinna sõita."

Elektrokardiostimulaatori põhiülesanne on nendel patsientidel, kelle süda piisavalt sageli ei löö, südame kokkutõmmete sageduse toetamine või stimuleerimine.

Indrek Roose sõnul on esialgu kavas selliseid operatsioone korraldada kord, vajaduse korral aga ka kaks-kolm korda kuus. Tema arvates suudavad Ida-Viru haigla arstid juba järgmisel aastal ise elektrokardiostimulaatoreid paigaldada.


Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.