Autor: Triinu Laan • 26. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased on tervemad kui kunagi varem

Kuigi Eesti tervisenäitajad jäävad maha Euroopa Liidu keskmistest näitajatest, on Eesti ometi eeskuju, kus investeeringud tervisesse on kaasa aidanud riigi majanduse arengule, tõdeti eile alanud Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) Euroopa regiooni konverentsil.

Tutvustades ülevaateraamatut Eesti tervisesüsteemidest - „Tervisesüsteemid muutustes 2008“, nenditi, et 90ndate aastate alguses valitud reformide suund on hakanud tootma tulemusi - eestlased on tervemad ja elavad kauem kui kunagi varem ja seda hoolimata ennasthävitavatest eluviisidest.

.„ Meie mured on samasugused nagu rikkamates riikides – alkoholi ja tubaka tarbimine on kõrgel tasemel ning kasvab ülekaalulisus elanike seas. Samas tuleb leida lahendusi arstiabi kättesaadavuse tagamiseks,” leiab WHO esindaja Eestis ja üks raamatu autoritest Jarno Habicht.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708