Autor: Triinu Laan • 25. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduslik edu tagab ka parema tervise

Täna alanud konverentsil arutavad Maailma Tervishoiuorganisatsiooni WHO Euroopa regiooni 53 liikmesriigi ministrid uut lähenemist tervisesüsteemidele.

Kõik esinejad kinnitasid tugevat seost inimeste tervise ja majanduse edu vahel. „Konverents keskendub sellele, kuidas tervis ja jõukus teineteist täiendavad. Eesti kogemus näitab, et majanduse edu aitab kaasa ka tervisesektori arengule. Mis omakorda tähendab seda, et inimesed on rahulolevamad ja elavad kauem,” sõnas sotsiaalminister Maret Maripuu.

„Tervisesüsteemid peavad keskenduma patsientide vajadustele ning olema kõigile kättesaadavad. Iga riigi ministrid võivad kinnitada, et ressursid on alati piiratud. Peame olema kindlad, et iga euro või kroon oleks investeeritud parimal võimalikul moel ning ka reaalselt aitavad inimeste tervist parandada,” lisas Maripuu, kes valiti avapäeval ka konverentsi presidendiks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099