Autor: Triinu Laan • 27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neli viiendikku häirekeskusesse tehtavatest telefonikõnedest on müra

Ööpäevas tehakse häirekeskuse Elvas asuvasse Lõuna-Eesti keskusesse 900 kõnet, kuid asjakohase murega pöördumisi on neist paraku väiksem osa.

Vaid 13 protsenti kõnedest (ligikaudu 150) lõpevad kiirabi visiidiga, meditsiinilist nõustamist tehakse kaheksa protsendi ja päästemeeskonna väljasõit ühe protsendi kõnede korral. Tervelt 78 protsenti kõnedest ei puutu aga üldse häirekeskuse töövaldkonda, kirjutab Sakala.

Kui valekõned gruppidesse jagada, on üks kolmandik neist häirekeskuse Lõuna-Eesti keskuse juhataja asetäitja Urmas Kohu sõnul sellised, mille puhul on inimestel tõesti häda, kuid niisugune, mis ei kuulu häirekeskuse kompetentsi. Teine kolmandik peab hädaabinumbrit infotelefoniks ja viimane kolmandik on need, kes tahavad end tasuta numbril välja elada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708