Punane vein on südamele kasulik

Wisconsini ülikooli teadlaste uurimistöös
leiti, et punases veinis leiduv looduslik ühend resveratrool aitab südant
noorena hoida.

Kui varasematest uuringutest on teada, et ühend ennetab veresoonte lupjumist ja aitab vältida trombide teket, vähendab halva kolesterooli osakaalu ning omab tõenäoliselt ka mõningaid vähkkasvajavastaseid omadusi, siis värskest teadustööst selgus, et regulaarselt resveratrooli tarvitavatel hiirtel aeglustus olulisel määral vananemisest tingitud normaalne südame töövõimekuse langus, vahendab Eesti Ekspressi terviselisa.
Kuigi resveratrooli mõju oli kõige ilmsem just südamelihases, aeglustas see vananemisega seotud negatiivsete muutuste ilmnemist ka teistes kudedes, sealhulgas ajus. Resveratrooli leidub suuremates kogustes punases veinis ja tumedates viinamarjades, ent vähemas koguses näiteks ka pähklites ja mustikates.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.