Autor: Katre Pilvinski • 30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahemere tüüpi toitumine võib vähendada diabeediriski

Ajakirjas British Medical Journal tutvustatavast uuringust ilmneb, et teadaolevalt südamehaiguste riski vähendav suurte koguste puu- ja köögiviljade, kala, oliiviõli ja regulaarse klaasikese veini tarvitamisel põhinev nõndanimetatud Vahemere köök võib alandada ka diabeediriski.

Eesti Ekspress vahendas, et Navarra ülikooli teadlased tegid nimelt 13 000 keskmiselt 38aastase inimese tervise ja söömisharjumuste võrdlemise teel kindlaks, et selliste tervislike toitumisharjumustega inimestel tekib võrrelduna ebatervislikumalt toituvate ea- ja sookaaslastega insuliinisõltumatut diabeeti ehk II tüüpi suhkrutõbe ligikaudu 83% võrra harvemini.

Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul põeb maailmas diabeeti umbes 180 miljonit inimest ning ebatervislike toitumisharjumuste aina laiem levik kahekordistab ekspertide hinnangul see arv juba hiljemalt aastaks 2030.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099