Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Toidulaud mõjutab infarktiriski
Praetud ja soolaste toitude vahetamine
salatite vastu aitaks infarktiriski maailmas vähendada kolmandiku võrra, selgus
rahvusvahelisest toitumisharjumuste uuringust.
Teadlased uurisid 52 riigist pärit 16 000 inimese toiduvalikut. Tulemustest eristus kolm peamist toitumismustrit – läänelik, mõistlik ja idamaine toiduvalik, vahendas tarbija24.ee BBC News´i.
Ajakirjas British Medical Journal
tutvustatavast uuringust ilmneb, et teadaolevalt südamehaiguste riski vähendav
suurte koguste puu- ja köögiviljade, kala, oliiviõli ja regulaarse klaasikese
veini tarvitamisel põhinev nõndanimetatud Vahemere köök võib alandada ka
diabeediriski.
Inimorganism on üks tervik ja temas
toimuvad unikaalsed bioloogilised protsessid, mis teatud kõrvalekalletega ühes
organsüsteemis võivad viia haiguslike protsessideni teistes
organsüsteemides.
Haigla igapäevatöö keerukus ei seisne ainult patsientide ravimises, vaid ka selles, et õiged ravimid jõuaksid õigel ajal patsientideni. Iga ravim on kriitilise tähtsusega ning isegi väikesed vead annuses või ravimivalikus võivad ohustada patsiendi tervist. Haiglas liigub päevas sadu ravimeid. Nende käsitsi haldamine, komplekteerimine ja dokumenteerimine muudab protsessi keerukaks ning veaohtlikuks.