• 17.08.11, 08:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Punase liha söömine suurendab diabeediriski

Vorsti söömisest on seni soovitatud loobuda, kuna see sisaldab suurtes kogustes rasva, soola ja nitraate. Pikaajalisest uuringust aga selgus, et ka töötlemata punase liha tarbimine on tervisele sama kahjulik, vahendab Tarbija24 Focus.de'd.
USA teadlased tegid pikaajaliste uuringute põhjal kindlaks, et punase liha tarbimine suurendab riski haigestuda suhkrutõppe ehk diabeeti, olenemata sellest, kas see on toores, praetud või muudmoodi töödeldud. Luubi alla võeti pea pool miljonit inimest ja nende toitumisharjumused.

Seotud lood

Uudised
  • 30.06.08, 12:07
Vahemere tüüpi toitumine võib vähendada diabeediriski
Ajakirjas British Medical Journal tutvustatavast uuringust ilmneb, et teadaolevalt südamehaiguste riski vähendav suurte koguste puu- ja köögiviljade, kala, oliiviõli ja regulaarse klaasikese veini tarvitamisel põhinev nõndanimetatud Vahemere köök võib alandada ka diabeediriski.
Uudised
  • 03.11.10, 07:00
Magus jook suurendab diabeediriski
Põhja-Ameerika ülikoolide teadlased on jõudnud uuringus, mille eestvedaja oli Harvardi ülikool, järeldusele, et päevas üks kuni kaks suhkrusisaldusega jooki (portsjoni suurus ei ole avaldatud raportis täpsustatud – toim) tarbivate noorte tõenäosus haigestuda diabeeti on 26% võrra suurem, kui neil, kes tarbivad magusaid jooke harvemini kui korra kuus, kirjutas Eesti Päevaleht.
Uudised
  • 29.12.11, 13:00
Öövahetused suurendavad diabeediriski
Suhkurtõve saamiseks ei pea tingimata televiisori ees kilode kaupa torti mugima. Diabeedi esinemise riski tõstab ka pikaajaline öövahetustes töötamine, näitas ajakirjas PLoS Medicine ilmunud Harvardi ülikooli uurimus.
  • ST
Sisuturundus
  • 13.05.25, 08:30
Soovid Eestis korraldada rahvusvahelist konverentsi? Eesti Konverentsibüroo tuleb appi
Teadus- või erialakonverentsi Eestisse toomine pole enam ammu vaid unistustes eksisteeriv ettevõtmine, vaid reaalsus. Oma valdkonna arendamine, teadusharu nähtavuse tõstmine rahvusvaheliselt ning kontaktide loomine on hea põhjus, miks rahvusvaheline konverents Eestisse kutsuda. Eesti hea maine erinevates valdkondades, ürituste korraldamise kogemus, riigi kompaktsus ning olemasolevad võimalused annavad hea pinnase väiksema ja keskmise suurusega konverentsi toimumiseks. Selleks, et globaalse ulatusega konverents Eestis toimuma saaks ja selle iga detail õnnestuks, tuleb appi Eesti Konverentsibüroo.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele