30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viirushepatiit B patsiente võib aidata ohutum entecavir toimeainel baseeruv ravi

Kanadas läbiviidud teadusuuringust selgus, et viirushepatiit B patsientide jaoks on leitud tõhusama ja ohutuma entecavir toimeainega ravim, kirjutas ScienceDaily.com

Krooniline viirushepatiit B ehk kollatõbi on surmaga lõppevatest haigustest maailmas 10ndal kohal. Nakatunud patsientidel on suurenenud oht haigestuda raskekujulistesse maksahaigustesse nagu tsirroos, maksavähk. Viirushepatiit-B võib paraneda iseenesest, kuid mõnikord muutuda ka krooniliseks. See tähendab, et viirus jääb organismi püsima. Haigusnähud võivad puududa, kuid inimene on viiruskandja. Läbipõdemine annab eluaegse immuunsuse. B-hepatiidiga vastsündinutest jääb kogu eluks haigeks kuni 90%.

Lamivudiin (lamivudinum ladina k.) on üks toimeaine kollatõve ravis, kuid üldiselt saavutab viirushaigus ravimi suhtes immuunsuse ja see viib haiguse süvenemisele. Baraclude, mille toimeaineks on entecavir, on tõestanud oma ohutust ja tulemuslikkust patsientidele, kelle organism ei allu lamivudiini ravile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708