2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autismil on seos närvi tüveraku arenguga

USA Kalifornia Burnhami Meditsiiniteadusuuringute Instituudi teadlased tegid oma uurimistöös läbimurde avastades autismi seose närvi tüveraku arenguga.

Uuringu kohaselt hiirel, kel puudus närvitüverakus proteiin myocyte enhancer factor 2C (MEF2C), olid väiksemad ajud, vähem närvirakke ja käitumiselt sarnane Tourette sündroomiga autismi vormiga inimestele, kirjutas Science Daily. Antud uurimistöö esitab esimest otsest seost närvitüveraku arenguhäire ja sellest põhjustatud autismi vahel. Teadusuuringu meeskonna juhi kliinilise neuroloogi, professori ja Del E. Webb Neuroscience, Aging and Stem Cell Research Center direktori Stuart A. Liptoni sõnutsi annavad saadud tulemused hea vihje, kuidas mõista inimestel Touretti sündroomi ja teisi autismi vorme.

„Tuvastades mutatsiooni, mis põhjustab autismi, saame me jälgida, mis juhtub. Kui me saame võib olla defekti hiirel korrigeerida, siis on seda ükskord võimalik korrigeerida ka inimestel,“ märkis Lipton.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099