2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UVB kiirgus tekitab tõsisemaid DNA kahjustusi kui UVA kiirgus

Teadlaste viimase avastuse kohaselt on ultraviolettkiirgusel surmavad tagajärjed ka siis, kui nahal puudub põletusjälg, kirjutas ScienceDaily.com.

Punane päikesepõletus on silmaga näha ja tunda. Teadlased teavad nüüd, miks üks ultraviolettkiirguse UVB tüüp põhjustab rohkem nahavähki kui teine ultraviolettkiirguse UVA tüüp. "Meie uuringu uudsus täidab puuduvad tühikud meie teadmise mehhanismidest, mis on seotud päikesekiirgusest põhjustatud nahavähiga," märkis raporti autor USA Duarte City of Hope rahvusliku meditsiinikeskuse teadlane Ahmad Besaratinia.

Teadlaste sõnutsi on UVB kiirgus meie nahale palju kahjulikum, sest meie keha ei ole võimeline enam taastama UVB kiirguse poolt tekitatud DNA kahjustusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099