3. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunstliku viljastamise õnnestumist on võimalik ette prognoosida

USA Kalifornia teadlaste uurimustöö tulemusena on võimalik 70% ulatuses ette prognoosida, kas kunstliku viljastamise tagajärjel naine rasestub või mitte, märgib newsday.com.

Uurimistöö juhi USA Stanfordi meditsiiniülikooli arsti Mylene Yao selgitusel toodetakse kunstliku viljastamise tsüklis viis kuni 12 embrüot ning arstide eesmärgiks on siirdada parimad neist, üks kuni kaks embrüod naise emakasse. Rasestumine võib toimuda 18 – 45 % tõenäosusega sõltuvalt naise vanusest ja teistest teguritest. Yao uuris koos kolleegidega Stanfordi 2005. aasta kunstliku viljastamise kliinilist andmebaasi, mis sisaldas 665 kunstliku viljastamise tsüklit. Vaadeldi 30 muutujat ja kontrolliti iga muutuja seost kunstliku viljastamise lõpptulemusega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099