8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehavälisel viljastamisel ei tuleks teadlikult mitmikuid ära hoida

Viljakuskliinikud said eile tugeva, kuid vastuolulise kriitika osaliseks. Neid süüdistatakse patsientidele valeinfo jagamises ja ebavajalikult kalli ravi soovitamises, viidates kõrgele terviseriskile, kui oodata on kaksikuid.

Vanemad arstid väitsid reproduktiivtervise asjatundjate ja embrüoloogide kohtumisel Barcelonas, et viljatud paarid ei peaks kehavälise viljastamise korral loobuma kaksikutest. Nende sõnul on protseduurid sel juhul odavamad, samuti lükkasid nad ümber väite, et kunstliku viljastamise puhul on mitmikute saamine ühest lapsest riskantsem, kirjutas The Guardian Unlimited.

Kliinikud soovitavad tihti naistel korraga mitte siirdada rohkem kui ühe embrüo, kuna see pidavat oluliselt tõstma mitmikuraseduse ohtu ja seda omakorda seostatakse mitme olulise meditsiinilise probleemiga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099