8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus kompleksravim leevendab migreenihoogu

Kompleksravim, mida võetakse üks tund enne migreeni algust, aitab leevendada peavalu sümptomeid, kirjutas Ameerika Neuroloogiakadeemia ajakiri Neurology®.

Kompleksravim sisaldab ScienceDaily.com-i andmetel sumatriptaani, mis mõjub veresoonte spasmidele, naproxen sodium'i, mis toimib migreenile põletikuvastaselt, leevendades rõhumistunnet, kaela- ja siinusevalu.

"Kahjuks ei ole paljud migreeni all kannatavad leidnud sobivat ravimit. Antud uuring tõestab, et uus migreeniravim annab esimeste sümptomite ilmnemisel leevendust," märkis uuringu autor, USA Philadelphia Thomas Jeffersoni ülikooli neuroloogiaprofessor Stephen Silberstein.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708