9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohvitarbimise piiramine võib leevendada naiste viljakusprobleeme

Neli tassi kohvi päevas võib tõsiselt kahjustada naiste viljakust ja võimalusi rasestuda, vahendab Dailymail.co.uk.

Hollandi teadlased Radbouti ülikoolist jälgisid ligi 13 aasta jooksul 9000 viljakusravi saanud naist. Naised, kes tarbisid neli ja enam tassi kofeiini sisaldavaid jooke päevas, vähenes rasestumisvõimalus 26% võrra. Uuring võttis kokku neli elustiilist tulenevat asjaolu, mis võivad mõjuda naise viljakusele.

36aastasel naisel, kes suitsetab rohkem kui ühe sigareti päevas, joob ligi neli tassi kohvi ja tarbib kolm alkohoolset jooki nädalas, langeb looduslikul teel rasestumisvõimalus vaid 5%-le.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099