Autor: Ketlin Beljaev • 14. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HIV-positiivsetel tagab ravi teistega võrdse surmariski

Arenenud maades ei ole viis aastat pärast nakkuse diagnoosimist HIV-positiivsete inimeste risk surra kõrgem kui elanikkonnal tervikuna. Kuigi viie aasta möödumisel hakkab suremus HIV-positiivsete inimeste hulgas aeglaselt suurenema.

Uurimus viidi läbi sugulisel teel nakatunud inimeste hulgas ning sinna hulka ei kuulunud süstivad narkomaanid, kelle hulgas on suremus kõrgem, vahendas Eesti HIV-positiivsete Võrgustik Reutersit.

„Tundub, et oodatav eluiga HIV viirusega läheneb mitteinfitseeritud elanikkonna omale. See rõhutab veelkord vajadust selle järele, et inimesed läbiksid võimalikult varakult testimise ning alustaksid raviga,“ teatas Kholoud Porter, Suurbritannia Meditsiiniuuringute Nõukogu liige, kes oli antud uurimuse juht.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099