14. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA professorid töötasid välja kaasaskantava tehisneeru

Kaasaskantav dialüüsiaparaat parandab tunduvalt patsiendi elukvaliteeti, märgib ScienceDaily.com.

Professor Martin Roberts Kalifornia ülikoolist koostöös professor David B.N. Lee´ga, kes esindab Veterans Affairs Greater Los Angeles Healthcare System´i, töötasid välja täisautomaatse kaasaskantava kunstliku neeru AWAK, mis aitab patsiendil vältida dialüüsiga kaasnevaid kõrvaltoimeid.

Kaheksakümnendatel tootmisesse võetud kunstliku neeru masin ehk vere dialüüsiaparaat on teisaldatav, kuid mitte kaasas kantav. Uus dialüüsiaparaat AWAK toetub paljus oma eelkäijale, mille plussiks on patsiendi mugavus, sest dialüüsiprotseduuri ajal saab patsient jätkata oma igapäevaseid toimetusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708