Autor: Ketlin Beljaev • 15. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljakusravis on arvestatav osa dieedil

Uusim viljakusravi võib olla dieet, teatasid teadlased läinud nädalal Barcelonas Euroopa Inimese Reproduktsiooni ja Embrüoloogia Ühingu kohtumisel, esitledes Šotimaal Aberdeeni viljakuskeskuses 2037 mehe seas tehtud uuringut, mis näitas, et tüsedatel meestel on vähem spermat ja see on kehvema kvaliteediga, vahendas SL Õhtuleht online.

«Me arvasime, et meeste ülekaal võib põhjustada viljakusprobleeme, eriti kuna on teada, et ülekaal on riskifaktor naiste eostumisel,» ütles Ghiyath Shayeb Aberdeeni ülikoolist, viidates hiljutisele uuringule, mis näitas, et tüsedad naised on viljatumad.

Ta selgitas, et tüsedatel meestel põhjustab sperma kehvemat kvaliteeti saledatest meestest erinev hormoonitase ja munandite ülekuumenemine kõhul paikneva liigse rasva tõttu, samuti ülekaaluni viinud toitumine ja elustiil, vahendab Yahoo Barcelonas räägitut.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708