Autor: Ketlin Beljaev • 16. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

18 aastat kestnud uuring: tervislik toitumine pikendab oluliselt naiste eluiga

Värsked puuviljad, juurviljad, oad ja täisteratooted pikendavad tunduvalt naiste eluiga - eriti võrreldes lääneliku toitumismudeliga, mis ei soosi kõrget vanust. Selliste tulemusteni jõuti uuringuga, millesse oli kaasatud üle 72 000 ameeriklanna.

Harvardi Ülikooli teadlased avastasid, et suremus oli 17% väiksem nende naiste hulgas, kes toitusid tervislikult. Uuringud kestsid 18 aastat. Selline dieet vähendas sealhulgas ka riski surra infarkti või insuldi tagajärjel, vahendas Eesti HIV-positiivsete Võrgustik.

Uuringute käius peeti „õigeks“ sellist dieeti, mis sisaldas endas puuvilju, köögivilju, ubasid, täisteratooteid, kala ja kodulinnu liha.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708