Autor: Ketlin Beljaev • 16. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlased lähenevad homoseksuaalsuse põhjustele aju kaudu

Hiljuti viidi lõpule uurimus, milles teadlased kirjeldasid anatoomilisi eripärasusi, mis on tingitud inimese seksuaalsest orientatsioonist. Selgus, et homoseksuaalsetel meestel ja heteroseksuaalsetel naistel on sarnased eripärad aju osadel, mis vastutavad emotsioonide ja tujude eest.

Pärast aju skanneerimist selgus, et lesbidel ja heteroseksuaalsetel on mõnedel aju osadel ühine anatoomia. Need uurimuse tulemused kanti ette Rahvusliku Teadusakadeemia istungil, vahendas Eesti HIV-positiivsete Võrgustik.

Varem on korduvalt uuritud bioloogiliste faktorite ja ümbritseva keskkonna rolli inimese seksuaalsele orientatsioonile, kuid siiani on jäänud selgusetuks, milline faktor kujundab sugulist orientatsiooni. Teadlased on ühisel arvamusel, et seda mõjutavad koos nii pärilikud faktorid kui ka kasvatus (välised faktorid).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708