21. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaktsineerimine hoiab ära hepatiiti haigestumise

Eelmisel aastal diagnoositi Soomes 17 hepatiidijuhtumit. Tänu vaktsineerimistele on haigestuminepeatunud, teatab YLENews.

Hepatiiti A ehk kollatõppe nakatutakse saastunud vee või toidu tarbimisel, samuti otsesel kontaktil nakatunud inimesega. Haigus võib esineda puhangutena lasteaedades ning teistes kollektiivides, samuti võib nakatuda reisil välisriiki. A-hepatiit paraneb alati hästi ning jääkprobleeme ei teki.

Sel aastal pole Soomes registreeritud mitte ühtegi A hepatiidi juhtumit, sest suurenenud on hepatiidi vastaste vaktsineerimiste arv enne välisreisidele sõitmist.Enamus nakatumistest toimus soomlastega välismaal viibides, saastunud toitude ja jookide tarbimisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708