31. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome apteegid tugevdavad kontrolli ravimipakendite üle

Turvakleebisteta ravimipakendid võivad kujutada endast eluohtlikku sisu.

Turvakontrolli tugevdatakse eriti apteekides, kus toimib iseteenindus ja kliendid saavad ravimeid võtta otse riiulitelt. Apteekreid palutakse, et nad kontrolliksid kassas ravimipakendite seisukorda, teatas Turun Sanomat.

Turvakontrolli tugevdamiseni viis juhtum, kus Helsingis ülikooli apteegist ostetud tavalise valuvaigisti pakendist leiti psühhotroopse otstarbega ravim, mille kasutamine nõuab alguses pidevat järelkontrolli. Tegemist oli vale tehase poolt valmistatud ravimiga, mis oli vananenud ja pakend oli kasutatud. Tänapäeva puuduvad osadel papist ravimipakenditel turvakleebised, millest võib järeldada, kas pakendit on avatud või mitte. Turvakleebiste puudumine annab omakorda võimaluse rumalateks ja samas eluohtlikeks kuritegudeks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708