Soome apteegid tugevdavad kontrolli ravimipakendite üle

Turvakleebisteta ravimipakendid võivad
kujutada endast eluohtlikku sisu.

Turvakontrolli tugevdatakse eriti apteekides, kus toimib iseteenindus ja kliendid saavad ravimeid võtta otse riiulitelt. Apteekreid palutakse, et nad kontrolliksid kassas ravimipakendite seisukorda, teatas Turun Sanomat.

Turvakontrolli tugevdamiseni viis juhtum, kus Helsingis ülikooli apteegist ostetud tavalise valuvaigisti pakendist leiti psühhotroopse otstarbega ravim, mille kasutamine nõuab alguses pidevat järelkontrolli. Tegemist oli vale tehase poolt valmistatud ravimiga, mis oli vananenud ja pakend oli kasutatud. Tänapäeva puuduvad osadel papist ravimipakenditel turvakleebised, millest võib järeldada, kas pakendit on avatud või mitte. Turvakleebiste puudumine annab omakorda võimaluse rumalateks ja samas eluohtlikeks kuritegudeks.

Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.