Hooldekodusse soovijate arv kasvas järsult

Pärnumaal on hooldust vajavaid
vanureid rohkem kui hooldekodudes kohti.

“Kodu laiendus andis meile peale söögi-puhketoa korraliku köögi ja vanurite toitlustamisegagi pole nüüd enam probleeme – kõik saavad päevas kolm korda sooja toitu süüa,” tutvustas Jõõpre vanuritekodu perenaise Malle Jäärats. Hooldekodu tööperre kuulub kuus naist, maja on äärmiselt puhas ja healõhnaline. Muret teeb vaid see, et kõiki soovijaid ruumipuudusel vastu võtta ei saa.

Audru vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja sotsiaalnõuniku Peep Tarre ütlust mööda vajab vald hädasti vähemasti üht hooldekodu juurde.

“Jõõpres on 19 kohta, seepärast on 16 meie valla kodanikku kas perede või valla paigutusel teiste omavalitsuste hooldekodudes,” selgitas Tarre. “Jutuks on olnud, et hooldekoduks võiks kohandada Lindil tühjuva vana koolimaja. Tegemisel on valla sotsiaaltöö arengukava ja pole võimatu, et uue hooldekodu rajamine saab sisse kirjutatud.”

Varbla vald remontis tosin aastat tagasi vanureile koduks haiglahoone, mullu hõivas hooldekodu üle tee asuvast apteegimajast tühjaks jäänud poole. Nagu valla sotsiaalnõunik Maie Ausmeel ütles, polnud teist teed, sest nälg kohtade järele oli suur.

Vändra alevi hoolekandekeskuse juhataja Tiiu Ling ütles suisa, et paari viimase aastaga on nende järjekord üle pea kasvanud. “Ruumi on meil 34 inimese jaoks, kuid ootajate nimekiri on kohutavalt pikaks veninud,” tunnistas ta. “Ainuke lootus on, et saab teoks alevivalitsuse plaan ehitada uus 50kohaline hooldekodu.”

Juurdeehituse ootel on Tõstamaa hooldekodu pere. Nagu juhataja Merike Tuulmees ütles, on projekt valmis ja ehituse algus sõltub sellest, kas ja millal õnnestub vallavalitsusel projektide kaudu ehitusraha hankida. Tõstamaa hooldekodul on 20 kohta ja juurdeehitus tooks 40 lisaks, kirjutas Pärnu Postimees.

Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.