4. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metadoon võib aidata ravimatu leukeemia ravis

Saksamaa teadlased on avastanud et metadoon hävitab vähiravile seni allumatuid leukeemiarakke.

Metadoon töötati välja Saksamaal 1930 aastatel ja seda kasutatakse peamiselt uimastisõltuvuse raviks.

Teadlaste arvates on tulevikus lootust patsientidel, kellel on süvenenud ravimatu leukeemiavorm, mis ei allu enam nii kemoteraapia-kui ka kiirgusravile, kirjutas ScienceDaily."Metadoon hävitab leukeemiatundlikke rakke ilma, et mürgitaks teisi mitte leukeemia rakke. Siiani pole leukeemia ravimatule vormile mitte mingeid teisi võimalusi, teatas, Ulm´i ülikooli meditsiiniseaduste instituudi professor Claudia Friesen.Järgnevad uuringud keskenduvad loomsetele laboriuuringutele leukeemia ravimise, kuid antud meetod võib aidata ka teiste vähivormide ravimisel.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708