Autor: Triin Tabur • 12. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osoonikihi hõrenemine põhjustab melanoomijuhtude sagenemist

Arst Tiiu-Liis Tigase sõnul on ultraviolettkiirgust kolme lainepikkusega: UVA, UVB ja UVC. Viimati nimetatu on kõige tugevama vähki tekitava toimega, kuid neeldub atmosfääris ja maapinnani peaaegu ei jõua.

UVB-kiirgus mõjutab naha pindmist kihti, tuues kaasa päikesepõletuse ning kaitsereaktsioonina naha pruunistumise ehk päevituse, põhjustades ühtlasi naha enneaegset vananemist ja nahavähi teket, kirjutas Järva Teataja.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708