Autor: Triin Tabur • 4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiajoogid võivad muuta koolilapsed kergesti ärrituvaks

Briti terviseeksperdid hoiatavad, et kofeiini sisaldavad energiajoogid nagu Red Bull võivad koolilastel tekitada sõltuvust ja muuta nad kergesti ärrituvaks.

Koolis töötavate meditsiiniõdede konverentsil rääkis Bob Tait, et energiajoogid ja kofeiini sisaldavad tabletid on vabalt saadaval ning õpilased tarbivad neid üha enam, vahendas tarbija24 Times Online´i.

Tait palus meditsiiniõdedel olla tähelepanelik rinnas pitsitava valu, rahutuse ja unetuse üle kaebavate õpilaste suhtes, sest ühes energiajoogi purgis võib kofeiini sisaldus ulatuda kuni 160 milligrammini ja tabletid sisaldavad 50 milligrammi kofeiini.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099