Autor: Ketlin Beljaev • 16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diagnostikakeskus alustab tööd ka tüsedamaid mahutava magnettomograafiga

Nüüd saavad ka tavalisest tüsedamad inimesed oma hädadest pildi, sest Tallinna Diagnostikakeskus sai uue põlvkonna magnettomograafi, mille ava on eelmise põlvkonna omast kümme sentimeetrit laiem, kirjutab Postimees.

"Suurema läbimõõduga patsienditunnel võimaldab uurida ülekaalulisi, kes varem lihtsalt sinna ei mahtunud. Ka aitab see vähendada klaustrofoobiat, kinnise ruumi kartust," märkis diagnostikakeskuse juhatuse esimees Ago Kivilo, kelle hinnangul kardab kinnist ruumi vähemalt viis protsenti patsientidest.

Uus magnettomograaf maksab 23–25 miljonit krooni ning peamiselt Tallinna haiglaid teenindav diagnostikakeskus sõlmis Siemensiga rendilepingu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708