Autor: Ketlin Beljaev • 17. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miinus sada kraadi aitab peaaegu kõigi liigesehaiguste puhul

«Talisuplusega seda päriselt võrrelda ei saa, kuid teatav sarnane toime on olemas,» räägib Ida-Tallinna keskhaigla reumatoloog Tõnis Päi Postimehele sajakraadise külmravi kohta.

Käre õuekülm ülikülmravi asendada ei saa. Külmkambris veedetud ajaga jõuab jahtuda vaid nahk, kehatemperatuur aga ei muutu. Õuekülm jahutab inimese lihtsalt maha, kuid ei anna nahale tugevat külmumise efekti.

Protseduur on lihtne. Tuleb minna ülikülma kambrisse ja seal –100 kuni –120 °C juures mõned minutid vastu pidada. Käed, jalad, nina ja kõrvad peavad olema kaetud. Külmravi aitab hästi eri liigesehaiguste ja reumaatiliste selgroohaiguste korral. Samuti aitab regulaarne külmkambris viibimine ravida atoopilist dermatiiti ja astmat. Kui tulla kambrisse nohuse ninaga, siis külmetushaigus taandub.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099