Autor: Siret Trull • 23. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõhnad võivad mõjutada unenägusid

Saksa teadlaste uurimistööst selgus, et une ajal tajutavad lõhnad võivad mõjutada unenägude iseloomu.

Kui magavate vabatahtlike nina all levitati roosilõhna, teatasid nad pärast meeldivate emotsioonide kogemisest unenägudes, mädamunade lõhnal oli aga 15 vabatahtlikule naisele vastupidine mõju, vahendab Tarbija24

Teadlased levitasid magajate nina all 10 sekundi jooksul kas head või halba lõhna siis, kui katsealuste uni oli REM-faasis ning äratasid nad minut hiljem üles. Seejärel küsiti vabatahtlikelt, mida nad unes nägid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099