Autor: Siret Trull • 23. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Sõbralikud bakterid kaitsevad diabeedi eest

Yale’i ja Chicago ülikoolide teadlased näitasid, et levinud maos elava bakteriga kokku puutunud hiired olid kaitstud esimest tüüpi diabeedi eest.

Ajakirjas Nature avaldatud uurimus toetab niinimetatud hügieenihüpoteesi, mille kohaselt arenenud maades elavate inimeste vähene kokkupuutumine parasiitide, bakterite ja viirustega suurendab immuunsüsteemi häiretest tingitud haiguste, näiteks allergiate ja astma tõenäosust, kirjutas Physorg.

Uurimistulemused kinnitavad, et kindlate bakteritega kokku puutumine võib aidata ennetada esimest tüüpi diabeedi väljakujunemist ning et keskkond mängib rolli mõnede immuunsüsteemi vastuste väljakujunemises.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099