Autor: Siret Trull • 24. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idavirulased helistavad häirekeskuse infotelefonidele harva

Idavirulased helistavad üliharva üle-eestilisel perearsti nõuandetelefonil ning ööpäevaringsel päästeala infotelefonil.

Häirekeskuse nõunik Erik Vellermann ütles, et kui mujal Eestis on nõuandetelefon 1220 ja infotelefon 1524 üsna nõutud, siis Ida-Virumaa kohta seda öelda ei saa. Häirekeskus saab ainuüksi Virumaalt ööpäevas umbes 850 kõnet, millest põhiosa on meditsiinilise suunitlusega, vahendas Põhjarannik.

Ida-Virumaa kiirabi juht Arnold Persidski arvas, et perearsti nõuandetelefon on loomulikult hea ja ideaalis peaks see kiirabi tööd vähendama, kuid praegune süsteem vajab veel täiustamist. Persidski sõnul on probleem selles, et kusagil Tallinnas infotelefonil valves istuv perearst ei tunne mõne Ida-Virumaal maalt helistava inimese haiguslugu. Seepärast ei pruugi maainimene seda meedikut usaldada. Tal on lihtsam kutsuda välja kiirabi, mille meedik kohapeal haige seisundi kindlaks teeb.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099