Autor: Siret Trull • 1. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Väiksed lapsed õpivad kiitusest paremini

Kaheksa-aastaste laste õppimisstrateegia erineb radikaalselt kaheteistaastastest ja täiskasvanutest.

Kaheksa-aastased õpivad eelkõige positiivsest tagasisidest (kiitusest), samal ajal kui negatiivne tagasiside pole kuigi efektiivne. Kaheteistaastased suudavad negatiivset tagasisidet paremini töödelda ning kasutavad seda mehhanismi oma vigadest õppimiseks, nagu ka täiskasvanud.

Uurimistulemus üllatas ka teadlasi. „Arvasime, et 8-aastaste aju reageerib täpselt samamoodi kui 12-aastastel, võib-olla pisut nõrgemini. Lapsed peavad väga palju õppima, seega võib antud uurimus olla oluline 8- ja 12-aastastele lastele erineva õpetamisstrateegia väljatöötamisel,” arengupsühholoog Eveline Crone.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708