Autor: Siret Trull • 2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstitudengid ei leia tööd

Kui varasematel aastatel pole viimase kursuse arstitudengitel olnud probleeme raviasutustes töö leidmisega, siis tänavu nad näiteks abiõdede või hooldajatena enam tööd ei leia.

Tartu ülikooli neljanda kursuse arstitudeng Katrin tunnistas Tartu Ekspressile, et abiõena töö leidmine on olnud sel sügisel tõeline katsumus. Katrin käis end tööle pakkumas viies Tartu ülikooli kliinikumi osakonnas. „Ühessegi neist ma ei saanud ning mõnes kohas öeldi lausa, et neil on soovijatest järjekord ootamas,“ lisas Katrin.

Neljandat aastat Tartus arstiks õppiv Nele ei ole suutnud endale senini tööd leida. „Saatsin augustis laiali erinevatesse kliinikutesse üle 20 sooviavalduse abiõe ametikohale, kuid mitte ühestki kohast positiivset vastust ei saanud,“ ütles Nele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708