Arstitudengid ei leia tööd

Kui varasematel aastatel pole viimase
kursuse arstitudengitel olnud probleeme raviasutustes töö leidmisega, siis
tänavu nad näiteks abiõdede või hooldajatena enam tööd ei leia.

Tartu ülikooli neljanda kursuse arstitudeng Katrin tunnistas Tartu Ekspressile, et abiõena töö leidmine on olnud sel sügisel tõeline katsumus. Katrin käis end tööle pakkumas viies Tartu ülikooli kliinikumi osakonnas. „Ühessegi neist ma ei saanud ning mõnes kohas öeldi lausa, et neil on soovijatest järjekord ootamas,“ lisas Katrin.

Neljandat aastat Tartus arstiks õppiv Nele ei ole suutnud endale senini tööd leida. „Saatsin augustis laiali erinevatesse kliinikutesse üle 20 sooviavalduse abiõe ametikohale, kuid mitte ühestki kohast positiivset vastust ei saanud,“ ütles Nele.

SA Tartu ülikooli kliinikumi personaliteenistuse tööjõu ja värbamise osakonna juhataja Kersti Arendi sõnul on sügiseti tavapäraselt rohkem tööotsijaid kui muul ajal ja kui üldse on vabu kohti, siis saavad need kiiremini täidetud. Teise põhjusena tõi Arend välja selle, et kliinikumis töötab praegu juba päris palju tudengitest hooldajaid ja abiõdesid, mistõttu ei ole vajadust uute tudengite järele. „Loomulikult oleme huvitatud pigem diplomeeritud õdede värbamisest,“ rääkis Arend põhjustest, miks kõigile töökohti ei jätku.

Samuti on Arendi sõnul üliõpilaste eripära see, et nad saavad töötada valves õhtuti, öösiti ja nädalavahetustel, kuid kliinikum vajab tööjõudu ka päevavalvesse. Seega on nii Tartu ülikooli arstiteaduskonna ja Tartu tervishoiu kõrgkooli õenduse tudengite tööpuudus tingitud Arendi sõnul mitmest põhjusest ning on pigem Tartu, mitte Tallinna eripära.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.