Vastuvõtt arstiõppesse ei vähene

Tartu Ülikool rektor Alar Karise sõnul
kaaluvad nad võimalust vähendada tudengite arvu 10 000 võrra. Kas see
puudutab ka arstiteaduskonda?

Ülikool peab Karise sõnul olema lühikese ajaga võimeline selekteerima need, kes on võimelised ülikoolis õppima ja kes mitte. "Näiteks Tartu ülikool võiks end kuulutada eliitülikooliks ja võtta vastu senise 17 000 tudengi asemel vastu vaid 7000 tudengit," ütles Karis Päevaleht Online´ile.

Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dekaan Toomas Asseri kinnitusel pole Tartu Ülikool kunagi otsustuskogude tasemel arutanud võimalust vähendada üliõpilaste arvu 10 000 võrra. "Teadmata väga täpselt selle arvu ja kaasuvate avalduste tausta usun, et tegemist on eksitava ajakirjandusliku väljanoppega ja rõhuasetusega rektoraadi ja vilistlaste vahelisest arutelust, mis toimus septembri lõpus," kommenteeris Asser. Lihtsalt üliõpilaste arvu vähendamine ei tee tema sõnul ühtki ülikooli automaatselt eliitülikooliks.

Arstide ettevalmistamisega seonduvalt pole dekaani kinnitusel mõeldav arstiõppe üliõplaste arvu vähendamine ka mitte tulevikus. Ka siis, kui Eesti enda üliõpilaskandidaatide arv lähiaastatel väheneb, tuleb arstiks õppijate arvu säilitada olemasoleval tasemel.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.