Adik Levin: ''Ütlen ausalt, et kuigi olin tipparst, ei teadnud ma veel kümme aastat tagasi toitumisest tuhkagi''

Lastearst Adik Levin tegi pensionieas
kannapöörde ning hakkas tervisliku toitumise kuulutajaks.

Viimase 70-80 aasta jooksul on toiduvalik plahvatuslikult suurenenud ning igasugused säilitusained on muutnud toidu kvaliteeti, rääkis Adik Levin ajalehele Põhjarannik. Meie organismi adaptiivsed mehhanismid pole aga järele tulnud - selleks kulub sajandeid. Selle tagajärjel on järjest rohkem kroonilisi haigusi.

„Ma ütlen ausalt, et kuigi ma olin tipparst, ei teadnud ma veel kümme aastat tagasi toitumisest tuhkagi. Arstide koolitus sel alal on ikka väga nigel. Kui ma tegin selle programmi [individuaalse toitumisprogrammi - toim.] enda peal läbi, veendusin, et see on tõesti üks huvitav asi, mis annab inimesele võimaluse ise ennast aidata,“ sõnas Levin.

Levini sõnul toituvad õigesti vastsündinud, lapsed ja vanurid. „Vaadake 2aastast last - ta ei taha kunagi kartulit lihaga süüa ega leiba vorstiga. Ta sööb ühte või teist, aga mitte koos, see tuleb tal alateadvusest ja see on õige,“ kinnitas Levin.


Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.